Кликнете на Enter за пребарување или ESC за затворање
КАМИОНИ СРЕДНИ И ТЕШКИ ДОЛUTНИ

КОНФИГУРАЦИЈА НА ПРОИЗВОДОТ

Нормален транспорт

  • Стил на погон 6 * 4 8 * 4
  • GVW / GCW 55T / 80T
  • Максимална брзина 85/95 км / ч
  • Мотор Камин
   Сите конфигурација

КАРАКТЕРИСТИКИ

  • Екстериер
  • Внатрешни работи
  • Моќност
  • Безбедност
  • Изведба

СУПЕР ЕФИКАСНОСТ

Во комбинација со потребите за инженерска операција, депонираниот камион Ауман ЕСТ е смислено дизајниран од експерти на Бенц и е ново развиен и изграден во согласност со европските стандарди за да се реализираат големи извори на проверка во однос на сигурноста, перформансите на моќноста, заштедата на гориво, безбедноста, удобноста и донесе искуство со вредност на поголема ефикасност во транспортот и поголем капацитет за носење на клиентите.

Светло на главата

УБОВЕН ПРОСТОР НА АВТОМОБИЛОТ

ИЗЛЕГ НА ИСХРАНУВАЕ НА Енергијата

Камионот се напојува со целосно нов мотор ISG на Камин, кој има голем излезен вртежен момент и моќна гранична моќност; електроенергетскиот систем е оптимизиран и наместен од технологиите Бенц за да се даде целосна игра на високиот вртежен момент и да се реализира поголема ефикасност на преносот.

2.000bar инекција со екстра-висок притисок

12L мотор со голема зафатнина

2.300NM максимален излезен вртежен момент

Побезбеден

Безбедност при сопирање

Системот за асистенција на моторот iBrake постигнува максимална моќност при сопирање од 370ps Проширени чевли за сопирање: Најшироките чевли за сопирање во индустријата го скратуваат растојанието на сопирање за 20%.

Безбедност на телото

Кабината го прифаќа телото на рамковната структура заварено со челични лимови со дебелина од 1 мм од роботи со висока прецизност и ги помина тестовите на фронталниот и страничниот судир, тестот на јачината на покривот и тестот на фронталниот судир против подводнување.

Безбедност на системот за осветлување

Ноќниот систем со висок интензитет на осветлување, вклучително и контролна ламба, ламба за товарен простор и ноќна ламба на задната регистарска табличка, ја гарантира безбедноста за ноќно работење.

Безбедност на управувањето

Се применува опрема за воланот со голем цилиндар во должина од 130 mm, а пумпата за засилување на управувачот е неразгранета за да се обезбеди лесен и флексибилен управувач и поголема безбедност при управување.

Безбедност при сопирање

Системот за асистенција на моторот iBrake постигнува максимална моќност при сопирање од 370ps Проширени чевли за сопирање: Најшироките чевли за сопирање во индустријата го скратуваат растојанието на сопирање за 20%.

Безбедност на телото

Кабината го прифаќа телото на рамковната структура заварено со челични лимови со дебелина од 1 мм од роботи со висока прецизност и ги помина тестовите на фронталниот и страничниот судир, тестот на јачината на покривот и тестот на фронталниот судир против подводнување.

Безбедност на системот за осветлување

Ноќниот систем со висок интензитет на осветлување, вклучително и контролна ламба, ламба за товарен простор и ноќна ламба на задната регистарска табличка, ја гарантира безбедноста за ноќно работење.

Безбедност на управувањето

Се применува опрема за воланот со голем цилиндар во должина од 130 mm, а пумпата за засилување на управувачот е неразгранета за да се обезбеди лесен и флексибилен управувач и поголема безбедност при управување.

ВЕРИСТ

Оптимизираната структура на рамката во дизајнот со тип U може да ја задоволи потребата за работна сила и да ја намали тежината.

Супер структурата е изработена од челични лимови со висока цврстина со јачина на принос ≥800MPa и цврстина rin300HB Brinell за неверојатно подобрување на отпорноста на абење и отпорност на корозија и сеопфатно продолжување на животот.

Структурата од типот U со добро моделирање се применува за да се реализира полесно фрлање материјал, без лепење на материјал и да се реши проблемот со бавно фрлање при транспорт на материјал со голема лепливост.

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

*задолжителни полиња