Кликнете на Enter за пребарување или ESC за затворање
КАМИОНИ ЗА СВЕТЛИВО ДЕЛА

КОНФИГУРАЦИЈА НА ПРОИЗВОДОТ

Нормален транспорт

  • Платформа 1,5-4,0Т
  • Кабина Сингл / еден и пол ред
  • Основа на тркалата 2800-4700
  • Тежина на тротоарот 2035-4830 година
   Сите конфигурација

КАРАКТЕРИСТИКИ

  • Екстериер
  • Внатрешни работи
  • Моќност
  • Безбедност
  • Изведба

СУПЕР ЕФИКАСНОСТ

СРЕДНИОТ РАНК ЛДТ ОДБОРЕН ЗА ТЕХНОЛОШКИ ПРОГРЕС ЗА ПРОМОВИРА THEЕ НА АГРАДИРАЕ НА КИНЕСКИ ЛДТ Исполнете ги градските, приградските и меѓуградските логистички потреби, Дизајн за корисничката група со повисоки економски потреби.

Светилка
Огледало на задниот дел
Нормална опашка
Бришач на шофершајбна

УБОВЕН ПРОСТОР НА АВТОМОБИЛОТ

ИЗЛЕГ НА ИСХРАНУВАЕ НА Енергијата

Моторот со високи перформанси може да произведе дарежлива моќност, а менувачот ZF слободно се вклучува, кинетичката енергија еруптира моментално.

Фотон зелена моќ

Мотор од серија BJ493

Поместување: 2.771L

Моќност: 57kw-68kw

Максимален вртежен момент: 202N.m / r / min

Вртежен момент на LOVOL Powerax: 202N.m / r

Мотор на серија Фазер

Поместување: 3,99L

Моќност: 81kw-101kw

Максимален вртежен момент: 445N.m / r / min

Побезбеден

Засилена рамка за камион

Тежок покрив и ергономско седење

Тестовите за компресија на покривот потврдија дека покривот може да издржи значителни сили. Безбедноста и удобноста на возачот се присутни во кабината со удобно седење и висококвалитетни безбедносни ремени.

ABS

Изборната опрема за ABS ги подобрува безбедносните перформанси.

Засилена рамка за камион

Рамката за камион се состои од целосно занитчена рамка со армирани носачи.

Засилена рамка за камион

Тежок покрив и ергономско седење

Тестовите за компресија на покривот потврдија дека покривот може да издржи значителни сили. Безбедноста и удобноста на возачот се присутни во кабината со удобно седење и висококвалитетни безбедносни ремени.

ABS

Изборната опрема за ABS ги подобрува безбедносните перформанси.

Засилена рамка за камион

Рамката за камион се состои од целосно занитчена рамка со армирани носачи.

ВЕРИСТ

Задна лисна пружина: До 17 извори на задниот лист, најголем број меѓу слични производи, најдобро носење

Шасијата применува челик со висока цврстина, погонско вратило со два дела и помалку дизајн на пролетта, носејќи повеќе, но помалку испакнатини. Стандардни дупки, горното крило без дизајн на занитвам, полесна модификација.

Задна оска на технологијата Isuzu: Мала тежина, добра вкочанетост и цврстина, голема носивост, непречено сопирање

КОНТАКТИРАЈТЕ НЕ

*задолжителни полиња