Кликнете на Enter за пребарување или ESC за затворање

ГЛОБАЛИЗАЦИЈА

ФОТОН МОТОРСКА ИНДУСТРИЈА 4.0

глобален распоред

Двостепен глобален систем за истражување и развој со седиште во Пекинг, Германија како центар на електроника и електрични апарати и идни технологии и Јапонија како пилот за истражување и развој на патнички возила за изградба на технолошки иновативен капацитет од светска класа.

ИСТРАУВАЕ И РАЗВОЈ

технологија и хуманост

Иновативната сила избива од размената помеѓу технологијата и човештвото. Центрите за истражување и развој на ФОТОН во Кина, Германија и Јапонија собраа 6.500 инженери од над 40 земји и беа сведоци на 5.000 патенти за истражување и развој.

Р & Д способности 001

виртуелна реалност

Тест и верификација

можности за тестирање на виртуелна симулација

Водечка способност за тест за виртуелна симулација водечка во индустријата, вклучувајќи безбедност при уривање, аеродинамика и NVH симулација и оптимизација што ефикасно го подобрува искуството за возење на возилото, безбедноста и сигурноста.

ТЕСТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ НА БЕЗБЕДНОСТ

Тестот за јачина на кабината е водечки во индустријата.

ТЕСТ ЗА АЕРОДИНАМИКА

Првиот кој спроведува аеродинамичка анализа на CFD и тунел на ветер на возила во Кина, намалувајќи го отпорот на ветерот за 20% и заштедувајќи 4% гориво.

NVH тест за симулација и оптимизација

Водечка индустриска резерва за симулација на NVH, ефикасно подобрување на искуството за возење на возилото преку намалување на вибрациите и бучавата на клучните компоненти како моторот, каросеријата и шасијата.

РАБОТА

Глобална водечка стабилност и мазност во работењето

ИЗДРЖЛИВОСТ

Водечка во индустријата сигурност и издржливост

e

e

Интелегентно возење

човек, камион и пат

ФОТОН го лансираше првиот автономен камион во Кина во 2016 година. Информациите се споделуваат меѓу луѓе, камиони и патишта за безбедно, удобно, заштеда на енергија и ефикасно возење преку IOV, големи податоци и примена на автономно возење L3. Масовното производство на автономен камион ќе започне во 2025 година.

IOV

IFOTON, водечки давател на услуги на IOV, поврзува човечки, возила и терминал базиран на IOV, големи податоци и облак платформа за споделување информации во реално време, брзо комуницирање со светот и оптимизирање на R&D, производство, маркетинг и услуги на возила за да се овозможи корисниците да стекнат интелигентно искуство во работењето и контролата и интерконекцијата што е надвор од управувањето со возилото. ИФОТОН обезбедува интегрални решенија за ИОВ на возилата ФОТОН, клиенти од индустријата, агенти, како и добавувачи, партнери и влада.

CARИВОТ НА АВТОМОБИЛ

Осигурување УБИ Посветен навигација Совпаѓање на товар Понуди за полнење гориво Во близина на нелегално истражување Сообраќај во реално време Во близина на трпеза Во близина на паркинг Најблиска сервисна станица

Управување со возниот парк

далечинска дијагноза Спасување дефект Рачна навигација Искуство на возило Следење против кражба Потсетник за одржување итно спасување

УСЛУГА ЗА ВОЗИЛА

далечинска дијагноза Спасување дефект Рачна навигација Искуство на возило Следење против кражба Потсетник за одржување итно спасување

ВНАТРЕШНА ПРИМЕНА

Подобрување на производот Подобрување на квалитетот Управување со маркетингот Анализа на пазарот