Кликнете на Enter за пребарување или ESC за затворање

Мобилните медицински клетки Фотон АУВ пристигнаа во Сирија за операција

2020/09/16

1548403950306453

Официјални лица и од Кина и од Сирија присуствуваа на церемонијата на предавање

Како прва група на материјали за помош од Црвениот крст на Кина до Сирија, мобилните медицински ќелии и амбулантни возила Фотон AUV целосно ја демонстрираат посветеноста на компанијата да носи повеќе општествени одговорности и да нуди loveубов и грижа за оние луѓе кои имаат потреба.

По церемонијата на примопредавањето, Ванг Кинглеи, технички инженер од Фотон АУВ доби пофалби за предавањето на одличното предавање за употреба и одржување на мобилните медицински ќелии и амбуланти на персоналот од Сириската арапска црвена полумесечина (САРЦ).

1548404341871781

Ванг Кинглеи покажа како се управува со клетките за медицинска нега Фотон АУВ

Од 2008 до 2012 година, Фотон АУВ донираше некои мобилни медицински ќелии во некои области погодени од сиромаштија во Ксинџијанг, Кингхај и Внатрешна Монголија, што им олеснува на локалното население да побара медицински третман. Фотон АУВ преку свој потфат дава уште поголем придонес кон мирот и развојот на светот.

1548404353691224Членовите на САРЦ направија селфи пред мобилната медицинска ќелија Фотон АУВ