Кликнете на Enter за пребарување или ESC за затворање

Фотон испорачува 2.790 единици нови енергетски автобуси во Пекинг

2020/09/16

На 25 март, во седиштето на Фотон во Пекинг се одржа голема свеченост по повод испораката на 2.790 единици нови енергетски автобуси до нивниот клиент, групата за јавен транспорт во Пекинг. Со додавање на толку голем број нови Фотонски автобуси, вкупниот број на нови енергетски автобуси Фотон што работат во Пекинг се приближува до 10.000 единици.

15540838409608521554083820260043

На церемонијата на испорака, Конг Леи, заменик директор на Бирото за информации и економија во Пекинг, истакна дека толку голем број нови енергетски автобуси Фотон ќе вметнат нова динамика на надградба и трансформација на системот за јавен превоз во Пекинг.

Huу Каи, генерален директор на групата за јавен транспорт во Пекинг, зборува многу за соработката на неговата компанија со Фотон, велејќи дека двете страни ќе продолжат да ја продлабочуваат соработката за намалување на емисиите на јаглерод во областа на главниот град. Според huу, групата за јавен транспорт во Пекинг купила вкупна бројка од 6.466 единици Фотон AUV автобуси од 2016 до 2018 година со вкупна вредност од 10,1 милијарди јени.

1554083867856940 1554083829647878

Како еден од водечките играчи во индустријата за нови енергетски автобуси во Кина, Фотон оствари импресивни достигнувања во однос на технолошките иновации и комерцијализацијата на новите енергетски возила во изминатата деценија.

Благодарение на напорната работа, Фотон продаде 83.177 единици возила и продаде 67.172 единици возила во првите два месеци годинава, што е раст од 17,02%, односно 17,5%, соодветно.