Кликнете на Enter за пребарување или ESC за затворање

ГЛОБАЛИЗАЦИЈА

Фотон Моторс се придржува до патот за проширување на деловните активности заснован на раст на содржината, се фокусира на автомобилската индустрија и гради бренд од 100 години. Во блиска иднина, Фотон Мотор ќе стане зелена, паметна високотехнолошка светска класа, мејнстрим автомобилска компанија, и да создаде ефективни производи што ги исполнуваат светските стандарди за своите клиенти.

Фотонска моторна индустрија 4.0

Трошоци за животниот циклус насочени кон клиенти, широк производ (TCO) и интегрирани решенија се постигнуваат преку Foton Motors Industry 4.0.

2 + 3 + Н.

Со глобалниот развојен пат на „2 + 3 + N“, ќе го реализираме глобалниот развој на индустријализацијата и ќе им обезбедиме на глобалните клиенти висококвалитетни автомобилски производи и услуги.

Стратешки сојуз

Да се ​​изгради глобален водечки систем на основни синџири на вредности и да стане една од основните конкурентни способности на Фотон мотор.

Фотонска моторна индустрија 4.0

За иднината.

Врз основа на Интернет на нештата, големи податоци и облачни платформи, изграден е екосистем насочен кон клиенти. Големите податоци се користат за управување со интелигентното управување со претпријатијата и големо прилагодување на клиентите се постигнува преку паметни производи, паметни фабрики и интелигентно производство.

2 + 3 + Н.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.scelerisque.

Стратешки сојуз

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.scelerisque. Lorem ipsum dolor sit amet

Фотон мотор собира глобална мудрост и воспостави заеднички вложувања со Каминс, најголемиот независен производител на мотори во светот, Даимлер Група, најголемиот светски производител на комерцијални возила и ЗФ, најголемиот снабдувач на технологија за пренос и шасија. Водечките компании како што се Бош и ВАБКО, клучни компании за компоненти, формираа стратешки сојузи и воспоставија систем за управување со синџирот на снабдување од светска класа.

ФОТОН КАМИНС, ОД 2006 г.

Во моментов, Foton Cummins Engine Company Limited (BFCEC) е сопственик на тешки дизел мотори Cummins F 2.8L и 3.8L тешка, 4,5 L средна, G 10,5L и 11,8L тешка дизел, со вкупна инвестиција од над 4,9 милијарди јуани и годишно производство од 520 000 единици, би исполнувал широк спектар на глобални барања на пазарот и стандарди за емисии.

2006-10 г.

Фотон мотор и Каминс АД потпишаа договор

Фотон Мотор и Каминс АД потпишаа договор за формирање на заедничко вложување 50/50. Новата компанија за заедничко вложување би произведувала два вида на Каминс лесни, дизел мотори со високи перформанси во Пекинг, Кина.

2008-03 година

Основано е Пекинг Фотон Каминс мотор ко., Ltd

Основана е Пекинг Фотон Каминс Мотор Ко., Ltd, заедничко вложување помеѓу ФОТОН и Каминс со 50:50 инвестиции, вкупна инвестиција 2,7 милијарди јени.

2009-06 г.

Пекинг Фотон Каминс мотор копродукции, Ltd беше подготвен за производство

Пекинг Фотон Каминс мотор копродукции, Ltd беше подготвен за производство и беа произведени ISF2.8L и ISF 3.8L за LDT. Двата мотори се карактеризираат со врвен дизајн, високи перформанси и ниска емисија на штетни гасови, во согласност со регулативите за емисии над Euro IV; годишно производство 400.000, најголемата база за производство на лесни мотори во Кина.

2014-02 година

Поранешниот државен секретар на САД Johnон Форбс Кери го посети Фотон Каминс

Поранешниот државен секретар на САД Johnон Форбс Кери го посети Фотон Каминс

2014-04 година

Здружени R&D од Фотон и Каминс, што одговара на стандардите за емисија на Euro VI - моторот ISG беше официјално објавен во САД.

Здружени R&D од Фотон и Каминс, што одговара на стандардите за емисија на Euro VI - моторот ISG беше официјално објавен во САД. Новиот мотор на Серија Г од Каминс, првично се произведуваше во Пекинг Фотон Каминс мотор копродукции, ограничена (BFCEC).

2017-10

Фотон и Каминс потпишаа Меморандум за стратешка соработка на зелениот и интелигентен камион

Меморандум за стратешка соработка на зелен и интелигентен камион потпишан на форум за енергетска ефикасност меѓу САД и Кина.

2017-09 г.

Роден е првиот милион мотор

Се одржа 10-годишнината од Фотон Каминс и се роди првиот милион мотор

ФОТОН ДАЈМЛЕР, ОД 2003 г.

Фотон Мотор и најголемиот светски производител на комерцијални возила, германски Дајмлер Груп, основаа заедничко вложување со Пекинг Футијан Дајмлер Аутомотив Ко., Рибар мотори со стандарди и моќност на емисиите за лиценцирање на Daimler кои достигнуваат, соодветно, Еуро V и 490 коњски сили.

2008-08-07

Потпишете го Меморандумот

Дајмлер и Фотон потпишаа Меморандум за разбирање во Пекинг.

2009-01-29

Фотон постигна договор за производство на комерцијални возила со германскиот Daimler AG

На 29 јануари 2009 година, во Берлин, Фотон постигна договор за производство на комерцијални возила со германскиот Daimler AG. Двете страни се согласија да воспостават заедничко вложување со Акционерски договор 50/50 за производство на средни и тешки товарни возила, како и развојни технологии и услуги. Заедничкото вложување Фотон-Дајмлер има корист од продажбата на серија камиони Фотон Ауман на глобално ниво.

2010-07-16

Потпишете го договорот за заедничко вложување

На 16 јули 2010 година, Фотон и Дајмлер заеднички го потпишаа Договорот за заедничко вложување во Големата сала на народот во Пекинг, Кина.

2012-02-18

Основано е Пекинг Фотон Дајмлер Аутомотив Ко

На 18 февруари 2012 година, Пекинг Фотон Дајмлер Аутомотив Ко., ООД е основана со Фотон и Дајмлер, кои поседуваат по 50% сопственост, што произведува серија на средни и тешки товарни возила на Фотон Ауман и лиценцирани од Дајмлер 490 КС Еуро Мерцедес- Тешки мотори Benz OM457.

2016-04 година

AUMAN EST беше лансиран на салонот во Пекинг.

АУМАН ЕСТ (Енергетски супер камион) развиен од заедничкото вложување и придвижуван од Мерцедес-Бенц ОМ457 беше лансиран на салонот во Пекинг.

20082009201020122016

ФОТОН ЗФ

ФОТОН воспостави заедничко вложување со врвен добавувач на 1 погонска линија и снабдувач на технологија на шасија ZF за производство на врвна интелигентна кутија за пренос и за лесни и за тешки комерцијални возила.

Фаза 1 на случајот за пренос на лесно комерцијално возило ќе биде пуштена во употреба на првиот ден од јануари 2019 година со годишно производство од 160.000. и Фазата 2 ќе бидат изградени и пуштени во употреба на првиот ден од јануари 2020 година со годишно производство од 320 000. Фазата 1 на тешкиот проект ќе биде пуштена во употреба на првиот ден од јануари 2019 година со годишно производство од 115 000 случаи на автоматско пренесување и 20 000 забавувачи. додека tФазата 2 ќе биде ставена во функција на првиот ден од јануари 2022 година, со годишно производство од 190.000 случаи на тешка трансмисија и 40.000 ретардирачи.

АЛИЈАНИЈА ЗА ФОТОН ГЛОБАЛНА ИНОВАЦИЈА

Бидејќи еколошките проблеми станаа сè поизразени низ целиот свет, ФОТОН се здружи со глобални познати претпријатија, вклучувајќи ги Каминс, ЗФ, ЦЕВА Логистик, ФАУРЕЦИЈА, Вабко, Континентал и Рајнланд и основаше Кина со интелигентен поврзан супер камион (CICSA) во јуни 2016 година, со цел да се постигне чекор напред во технологијата и да се изградат заштеда на енергија, зелени и интелигентно поврзани автомобилски производи. Трите цели на алијансата се:

Како иницијатор на алијансата, ФОТОН предложи план за Супер камион. Според планот, ФОТОН се трудеше 4 години и го градеше првиот супер камион во согласност со критериумите за евро-истражување и развој --- AUMAN EST, кој беше лансиран на глобално ниво во септември 2016 година. Камионот е верификуван преку 10 милиони километри вистински тест на патот . Сосема нови 208 технологии и 4 модули (каросерија, шасија, погонски систем и електричен систем) ја намалуваат потрошувачката на гориво за 5-10%, ја намалуваат емисијата на јаглерод за 10-15% и ја подобруваат ефикасноста на транспортот за 30%; интелигентна помош при возење, 1.500.000 км век на траење на Б10 и продолжен интервал на услуга на 100.000 км го зголемуваат интелигентниот, интензивен и врвен развој на современиот логистички систем. Супер камионот е повеќе од камион. Тоа е транспортен систем за во иднина со цел автономно возење, подобрување на ефикасноста на транспортот и безбедноста во сообраќајот и понатамошно намалување на емисијата на јаглерод.

2014 2017 година

2014 2017 година

Да се ​​изградат ефикасни, интелигентни и поврзани супер камиони за да се намали потрошувачката на гориво за 30% (или чист електричен), да се намали емисијата на јаглерод за 30% (или нула) и да се подобри ефикасноста на транспортот за 70%.

2018 ~ 2020 година

Да се ​​изгради индустриска екологија на глобални интелигентни поврзани возила за иновативно надградување и развој

2021 ~ 2025 година

Да се ​​изгради и развива глобален интелигентен сообраќај и паметни градови.