Кликнете на Enter за пребарување или ESC за затворање

Одржливост

НОВА ЕНЕРГИЈА

пријателски за животната средина

Нова енергија

ФОТОН ужива во титулите на првото автомобилско претпријатие во Кина, ангажирано во истражување и развој на автобуси напојувани од зелена енергија, првиот производител на автобуси напојувани со водородно гориво и автомобилски претпријатија со најголема должина на работење на едно возило во светот.

НОВИ ЕНЕРГЕТСКИ ПРОИЗВОДИ

Сите серии на комерцијални возила, вклучувајќи патничко возило, автобус, камион и СПВ. Автобусите AUV кои се движат од 5,9 до 18 милиони се безбедни, сигурни и зелени решенија за превоз на патници, патување и патување. Продажбата на зелени возила го рангираше првото во индустријата за последователни години. Во мај 2016 година, ФОТОН доби нарачка од 100 автобуси напојувани со водородна горивна ќелија, најмногу во светот.

НОВА ЕНЕРГЕТСКА ТЕХНОЛОГИЈА

ФОТОН е во состојба да изврши истражување и развој на 8 основни технологии на ново енергетско возило, вклучително и интеграција на погонскиот систем, пакување батерии, софтвер за контрола на моторот и контрола на возилото и поднесе барање за 1.032 поврзани патенти и поседува над 70% патентирани технологии. ФОТОН успешно разви 32-битен контролер на возила, систем за управување со батерии и систем за контрола на моторот, кои се применети на разни производи, вклучувајќи нови енергетски автобуси и логистички возила. Независното истражување и развој на годините му овозможува на ФОТОН да поседува основни технологии на батерии, мотори и електронски систем за управување за да ги исполни барањата за време на забрзувањето, искачувањето, крстарењето и полнењето.

НУЛА емисија

пријателски за животната средина

ФОТОН инвестираше над 23 милијарди јени и изгради модерни постројки и автоматски производствени линии од светска класа за 4 години засновани на концептот на нулта емисија, без контакт и автоматизација преку надградба на автоматска, дигитална и интелигентна технологија за увоз.

МОДЕРНИ РАСТЕНИЈА

Автоматски производни линии