Кликнете на Enter за пребарување или ESC за затворање

ВКУПНА ГРИА

БРЕНД СЕРВИС

глобален систем на услуги

Ние се потпираме на светската дистрибутивна мрежа за да им обезбедиме на корисниците стандардни производи, услуги, додатоци, обука и техничка поддршка. Фотон постепено ја започна услугата „Тотална грижа“. Со 13 регионален центар за самоподдршка, 12 регионален центар за обука на услуги, над 1500 прекуокеански мрежни услуги, Фотон постојано го подобруваше својот глобален систем на услуги за да ги задоволи клиентите што бараат грижа и да им обезбеди подлабоки искуства за нив. Фотон се фокусира на искуството со рекламирање на потребите на клиентите и создава сеопфатни, носени персонализирани и професионални услуги за клиентот.

Центар за дистрибуција на делови низ целиот свет

обезбедете совршено возење

ГРИА

Се грижи за целиот животен век за да се обезбеди совршено возење. Разновидната услуга со додадена вредност им носи поголема вредност на клиентите, покажувајќи ја искрената грижа на ФОТОН. Одржување на симпозиум во редовен интервал за да се разберат барањата на клиентите за континуирано подобрување и извршување на извонредност.

ПОПРАВКА

Напредни уреди за тестирање и поправка, сеопфатна хардверска гаранција; водечки тим за услуги составен од моќен систем за обука и професионални сервисери.

ДЕЛОВИ

Глобално водечки информациски систем ПМС, ЕПЦ, ВМС, ДМС и ЦРМ за интегрирано управување со снабдување и залихи на делови од 3 нивоа (глобален центар за делови, регионален центар за делови и сервисна станица (ексклузивна агенција)), што обезбедува непречени канали на делови. Нарачки може да бидат прегледана преку Интернет од клиенти.

ДОБРА ВОЛЈА

100% автентични делови, пониска цена, одржување на вредноста на возилото; транспарентна цена на делови, цена на работна сила и процес на одржување; мазни канали за поплаки на клиентите.

E

E

E

E

НАДВОРЕШНА МРЕА НА УСЛУГИ

Покријте ги главните региони

ФОТОН воспостави мрежа за прекуокеански услуги составена од 1.485 продажни места во над 80 земји и региони, вклучувајќи 168 центри за управување со услуги на продажни места на ниво 1 и 1.317 дилери на услуги на продавници на ниво 2 и 149 дистрибутери на продажни места на ниво 1 и 1.205 ниво 2 дилери на продажни места, покривајќи ги главните региони во Азија, Америка, Африка и Европа.

ПОЛИТИКА ЗА ГАРАНЦИЈА

Водечка индустрија за политика на услуги

Фокусирајќи се на задоволството на клиентите, ФОТОН има развиено водечка политика за услуги во индустријата за да обезбеди долг гарантен период на клиентите. Политиката за услуги варира од брендови, производни линии и модели. За детали за политиката на гаранција и задолжителната политика за гаранција, ве молиме, погледнете го упатството за гаранции за возачот.

ОБУКА ЗА НАДВОРЕШНИ УСЛУГИ

сеопфатна обука за услуги

Центри за обука

ФОТОН постави 12 центри за обука на услуги во Тајланд, Русија, Виетнам, Саудиска Арабија, Кенија, Куба, Перу, Чиле, Иран, Филипини, Колумбија и Алжир. ФОТОН сега обезбедува курсеви за обука во над 100 земји и региони. ФОТОН им обезбедува на добавувачите на услуги обука за сервисни услуги преку центрите за обука на услуги ширум светот. Центрите за обука исто така обезбедуваат нови сервисни станици со обука за управување со услуги и технолошки услуги со цел да им помогнат на бензинските станици да се прилагодат на ФОТОН и да обезбедат подобра услуга за клиентите.

ЕКИПА ЗА ЛЕКТОРИ

Тимот сега е составен од 30 предавачи, опфаќајќи над 20 јазици, вклучувајќи англиски, француски, шпански, арапски и руски. Центрите за обука обезбедуваат обука за управување со услуги, управување со делови за логистика и инженерство на услуги, насочена кон обезбедување на еднонасочно учење на секој клиент за доживотно учење.

Центри за обука

ПРАКТИЧЕН ТРЕНИНГ