Shtypni enter për të kërkuar ose ESC për t'u mbyllur
Kamionë të mesëm dhe të rëndë

KONFIGURIMI I PRODUKTIT

Transport normal

  • Stili i vozitjes 6 * 4 8 * 4
  • GVW / GCW 55T / 80T
  • Shpejtesi maksimale 85/95 km / orë
  • Motori Cummins
   Të gjitha konfigurimet

TIPARET

  • E jashtme
  • Brendshme
  • Fuqia
  • Siguria
  • Performanca

EFIKASITETI SUPER

Në kombinim me nevojat e funksionimit inxhinierik, kamioni i shkarkimit Auman EST është projektuar në mënyrë gjithëpërfshirëse nga ekspertët e Benz dhe është zhvilluar dhe ndërtuar rishtas në përputhje me standardet evropiane për të realizuar përparime të mëdha në lidhje me besueshmërinë, performancën e energjisë, kursimin e karburantit, në mënyrë të sigurt, komoditetin dhe sjellin një përvojë të vlerës së efikasitetit më të lartë të transportit dhe kapacitetit më të lartë bartës për klientët.

Drita e kokës

HAPACESIR E QETSUESHME

Dalja e energjisë elektrike

Kamioni është mundësuar nga motori krejt i ri Cummins ISG që përmban dalje të çift rrotullues të lartë dhe gradabilitet të fuqishëm; sistemi energjetik është optimizuar dhe trunguar nga teknologjitë Benz për t'i dhënë lojë të plotë çift rrotullues të lartë dhe për të realizuar efikasitet më të lartë të transmetimit.

Injeksion me presion ekstra të lartë 2,000bar

12L motor me zhvendosje të madhe

Prodhimi maksimal i momentit 2,300NM

ME E SIGURT

Siguria e frenimit

Sistemi i ndihmës së motorit iBrake arrin 370ps fuqi maksimale të frenimit Këpucë të zgjeruara frenash: Këpucët më të gjera të industrisë së frenave shkurtojnë distancën e frenimit me 20%.

Siguria e trupit

Kabina miraton trupin e strukturës kornizë të ngjitur me fletë çeliku të trasha 1 mm nga robotë me precizion të lartë dhe kaloi provat e përplasjes ballore dhe anësore, provën e forcës së çatisë dhe provën e përplasjes frontale kundër rënies.

Siguria e sistemit të ndriçimit

Sistemi i ndriçimit me intensitet të lartë gjatë natës, duke përfshirë llambën e pultit, llambën e dhomës së ngarkesës dhe llambën e natës në targën e pasme, garanton sigurinë për operacionet e natës.

Siguria e drejtimit

Appliedshtë aplikuar ingranazhi drejtues i cilindrit me madhësi prej 130 mm dhe pompa përforcuese e drejtimit është e pa graduar për të siguruar drejtimin e lehtë dhe fleksibël dhe siguri më të lartë të drejtimit.

Siguria e frenimit

Sistemi i ndihmës së motorit iBrake arrin 370ps fuqi maksimale të frenimit Këpucë të zgjeruara frenash: Këpucët më të gjera të industrisë së frenave shkurtojnë distancën e frenimit me 20%.

Siguria e trupit

Kabina miraton trupin e strukturës kornizë të ngjitur me fletë çeliku të trasha 1 mm nga robotë me precizion të lartë dhe kaloi provat e përplasjes ballore dhe anësore, provën e forcës së çatisë dhe provën e përplasjes frontale kundër rënies.

Siguria e sistemit të ndriçimit

Sistemi i ndriçimit me intensitet të lartë gjatë natës, duke përfshirë llambën e pultit, llambën e dhomës së ngarkesës dhe llambën e natës në targën e pasme, garanton sigurinë për operacionet e natës.

Siguria e drejtimit

Appliedshtë aplikuar ingranazhi drejtues i cilindrit me madhësi prej 130 mm dhe pompa përforcuese e drejtimit është e pa graduar për të siguruar drejtimin e lehtë dhe fleksibël dhe siguri më të lartë të drejtimit.

E BESUESHME

Struktura e kornizës së optimizuar në modelin e tipit U mund të plotësojë nevojën e forcës së funksionimit dhe të zvogëlojë peshën.

Struktura super është bërë nga fletë çeliku me rezistencë të lartë me rezistencë yield800MPa dhe fortësi B300HB Brinell për të përmirësuar në mënyrë të jashtëzakonshme rezistencën ndaj konsumimit dhe rezistencën ndaj korrozionit dhe për të zgjatur jetën në mënyrë gjithëpërfshirëse.

Struktura e tipit U me modelim të mirë të efektshëm zbatohet për të realizuar hedhje më të butë të materialit, pa ndonjë material të ngjitur, dhe për të zgjidhur problemin e hedhjes së ngadaltë gjatë transportimit të materialit me ngjitje të lartë.

NA KONTAKTONI

*Fushat e kërkuara